Вместо обявените преди три, Камаз ще пусне в поредното издание на супер-маратона Дакар шест машини, а отборът е увеличен от 27 на 50 човека.

Водещият пилот и многократен победител при камионите Владимир Чагин ще управлява модернизиран вариант на състезателния си камион. Той е с подобрено окачване, понижен център на тежестта и повишена маневреност, пише auto-press.net .

Всъщност заводските камиони са четири, водени от пилоти с опит в ралито - Илгизар Мардиев, Владимир Чагин и Фирдаус Кабиров, към които се присъединява и абсолютен новак - Едуард Николаев. Той се представи отлично в ралито „Път на коприната – 2010”, където победи дори самият Чагин. Двете клиентски машини са за отборите Астана и X-Raid.

През тази година организаторите усложниха още маршрута, като по-голямата част от него ще е в Чили и по-малко в Аржентина. Това означава повече пясък и по-малко твърди пътища. Ралито тръгва на 1 януари 2011 година и продължава до 16-и, като спортистите ще трябва да се преборят с маршрут от над 9000 км.