Вторият ден на ралито на Кения, който е шести кръг шампионата WRC, премина с много обрати и ще се започни с отmадането на Себастиен Льоб с "Форд" и спуканата гума на Себастиен Ожие с "Тойота".

Във временното класиране води финландецът Кале Рованперя с "Тойота", който постигна време от 1:20.58.1 часа. Той изпревари британеца Елфин Евънс, също с "Тойота" с 22,4 секунди, и естонеца От Тенак с "Хюндай" с 25,3 секунди.

Французинът Льоб бе принуден да се откаже в четвъртия етап, след като двигателят му бе обхванат от пламъци. "Разочароващо е да отпаднем така, защото имах добро чувство, колата бе добра и бяхме добре подготвени. Ралитo е много трудно, с много прах и камъни", коментира пред агенция "Франс Прес" деветкратният световен шампион, който бе на пета позиция, преди да се откаже.

Ралито на Кения бе оттеглено от календара след 2002 година и се завърна в него едва миналата година, когато победител бе осемкратният световен шампион Себастиен Ожие.

Ожие водеше в класирането, преди да спука гума, което го остави на две минути зад лидера.

Белгийският пилот Тиери Нювил с "Хюндай" също имаше трудности и трябваше да намали в четвъртия етап заради запушен филтър, като е на пето място във временното класиране - на близо минута от Рованперя.

Рали Кения продължава в събота с 6 етапа и ще завърши в неделя.