Иван Влъчков със Sin Car R1 завърши на 3-о място първото си състезание в серия Макси, което беше Писта Диамо на Серес - 6-и последен кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Пилотът на Дамасцена Алба си осигури титлата в Туринг в предния кръг на Дракон и сега дебютира във висшата категория.

Иван бе втори в решетката, като официалните лица изненадващо обявиха, че състезанието се води „сухо”, въпреки сериозния дъжд и мократа настилка. Това означаваше старт от място на грида. При него Влъчков бе изпреварен от няколко съперници и се озова 6-и, тъй като автомобилът му не е пригоден за такива стартове.

В хода на надпреварата обаче 19-годишният пилот започна да дава най-добри времена на обиколка и бе по-бърз от лидерите с 3-4 секунди на обиколка. Само в рамките на 1 тур той изпревари две от Мицубишитата и се озова 4-и. Към края лидерът Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 отпадна след повреда и това изведе Иван на 3-а позиция.

Иван Влъчков

източник: vlachkov_racing

На финала Влъчков бе плътно зад Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10, който завърши 2-и и с това си осигури титлата в класа за сезона. Победата взе Румен Киров със Субару Импреса.

Цветан Илиев със Sin Car R1 от екипа на Дамасцена Алба, който участва в състезание на писта за първи път от 6 години, завърши 6-и, като не успя да потегли на старта. Той трябваше да учи много нови неща за кратко време, като не остана доволен от представянето си.

Иван Влъчков

източник: vlachkov_racing

„Стана страхотно състезание, заяви Влъчков след финала. – Колата се държеше отлично на мокро, като на сухо. Нали и без това карахме на „сухо” според организаторите състезание. Благодаря на Дамасцена Алба и целия ми екип за прекрасната работа, които оправиха колата след удара вчера. Без тях нямаше да се справим.”

В отсъствието на Иван в серия Туринг, първи стана Стоян Апостолов с Хонда Сивик, следван от Давид Будев от Влъчков Рейсинг със същия автомобил. Така Апосолов завърши 2-и в класа за сезона.