Йордан Атанасов с навигатор Ангел Башкехайов от ART Racing с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели убедително рали Стари Столици край Шумен, последен кръг от националния шампионат. След 9 скоростни отсечки Данчо изпревари с 48.1 сек Игнат Исаев със Ситроен DS3 R3 от Октан Рали Тим.

Трети е Дани Попов с навигатор Дилян Попов, които изостанаха със своето Пежо 208 R8 на 1:24.7 мин. Миналогодишният шампион Георги Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 от Дианел Рейсинг финишира 4-и, като имаше проблеми с турбото. Тазгодишният първенец Пламен Стайков не участва в надпреварата.

След като се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка той оповести, че се оттегля от пилотирането, но ще остане близо до рали спорта.

В същото време двама от претендентите за челните места отпаднаха в първия ден. Местният фаворит Мартин Сурилов от АСК Стари Столици с Мицубиши Лансър Ево 9 водеше след 3-ата отсечка, но на 4-ата, която беше специален етап по улиците на Шумен, получи повреда в диференциала и отби в страни, след което напусна и надпреварата.

Марко Стойчев с навигатор Йордан Батаклиев с Митсубиши Лансър пък претърпя тежък инцидент във  втория пробег. Той се хлъзна на мокрото трасе и се удари странично в близкото дърво с висока скорост. Двамата се отърваха без сериозни травми.