Дни преди старта на 7-ия кръг от Републиканския планински шампионат по автомобилизъм, 18-кратният шампион на България на писта и планинско първенство и първенец за 2012 г. в Националния шампионат на затворен маршрут – Илия Царски представи новата визия на Mitsubishi Lancer EVO 9 – автомобилът на популярния състезател от спортен клуб „Автоцар”.

На официална пресконференция той уточни, че подписва договор за сътрудничество с „ЕКО България”. В рамките на едногодишното партньорство, Царски ще се ангажира с поредица от активности за безопасност на движението, част от програмата „Обади се, като стигнеш!”.

7-ият кръг от Републиканския планински шампионат по автомобилизъм, който ще се състои на 3 и 4 август в Пещера, ще зарадва почитателите на автомобилния спорт с напрегната надпревара на класическо трасе, на което Царски е безспорен рекордьор.

Възможно е състезателят, който след две нулеви участия е трети във временното класиране, да подобри собствения си рекорд. Победата му този уикенд би довела до изненадващо разместване в челната тройка.

Илия Царски е новият посланик на Обади се, като стигнеш!

източник: LAP.bg, Агнес Методиева