Димитър Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев от VIVACOM Rally Team заминаха за Хърватия, където през идния уикенд ще вземат участие в рали "Хърватия”.

Едноименното състезание, което е втори кръг от Европейския рали шампионат, успя през годините да се утвърди като едно от най-интересните в календара на Стария континент. Тазгодишното издание на ралито ще се проведе от 14 до 16 май и ще бъде под патронажа на президента на Хърватия Иво Йосипович.

Заявки за състезанието са подали 50 отбора от цяла Европа, като екипажът на VIVACOM Rally Team ще стартира по трасето с номер шест. През петъчния ден ще се проведе церемониалния старт, като веднага след това състезателите ще стартират в пет скоростни етапа.

За събота организаторите са подготвили шест отсечки, а за неделния ден още четири, като финалът ще бъде в ранния следобед. От тима на VIVACOM потвърдиха, че състезателната Skoda Fabia S2000 е напълно готова за старт и всички с нетърпение очакват предстоящото състезание. Рали "Хърватия" е една от любимите надпревари на Димитър Илиев, който традиционно се класира отлично, когато участва в това състезание. При последното, през 2007-ма година, заедно с Янаки Янакиев завършиха на първо място в Европейския шампионат и на второ в генералното класиране.