Ясен Попов и Никола Попов с Мицубиши Лансър Ево 9 завършиха като победители във Виктори Рали София. Това е втората победа на този екипаж на Булрейс Рали Тим, след като двамата спечелиха последното състезание от миналото първенство в Твърдица.

„Ако темпото от съботния ден се запази и в неделя, няма да има промени в класирането”, заяви още вчера Ясен Попов. В последната си отческа ралито премина без каквито и да е изненади и така прогнозата на националния шампион за 2005 година се потвърдиха стопроцентово.

След победата си днес Попови се изравниха по точки с временните лидери в шампионата - Димитър Илиев/Янаки Янакиев, също с Мицубиши Лансър Ево 9, отпаднали от състезанието вчера още в първия скоростен етап.

В единственият останал скоростен етап от неделната програма - Оборище, първата си етапна победа не само за ралито, но и за това първенство спечели екипажът на Рено Рейсинг” Румен Дунев/Христо Христов с Рено Клио Супер 1600.

В изключителна битка по 26-километровото трасе, Дунев бе по-бърз само с 0.1 сек от Попов и с 14.4 сек от екипажа на Престиж Рали Тим Петър Гьошев/Димитър Спасов с Мицубиши Лансър Ево 8.

В общото класиране за Виктори Рали София обаче Гьошев записа аванс от повече от половин минута пред Дунев. Във вчерашния ден Дунев пропадна значително в класирането след спукана гума в решителната четвърта отсечка. Близо двете минути, които той загуби в събота бяха невъзможни за наваксване в оставащите до финала три скоростни пробега.

В същото време пилотът на "Рено Рейсинг" Дунев успя да изпълни задачата си от вчера, когато обяви, че целта му е да удържи третото място и да не позволи на Крум Дончев от Приста Ойл Рали Тим с Пежо 207 Супер 2000 да ликвидира разликата от 40 секунди между двамата.