Ясен и Дилян Попови (Мицубиши Лансър Ево 9) спечелиха за втора поредна година рали Твърдица, завършвайки днес на първо място в генералното класиране на предпоследния кръг от първенството за 2007 г. Двамата спечелиха пет от десетте скоростни отсечки, четири пъти най-бърз до отпадането си в осмата отсечка бяха Румен Дунев/Христо Христов (Мелексис-Рено, Рено Клио Супер 1600), една победа днес взеха Крум Дончев/Стойко Вълчев (Приста Ойл Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9).

"Доволни сме, по трасето нямахме никакви проблеми, ако изключим, че на етапа Девина 1 стъпихме върху кал и колата излезе от пътя - каза победителят в рали Твърдица Ясен Попов. - На този Румен Дунев ни изпревари, защото изгубихме близо 6 секунди, за да се върнем на трасето.

Братята Попови са вторият екипаж, освен Радослав Козлеков/Никола Попов в Хеброс Рали OMV, които успяха да спечелят състезания през годината.

На почетната стълбичка не се яви екипажа на Приста Ойл, след като Крум Дончев и Стойко Вълчев трябваше да потеглят моментално към София, за да не изпуснат самолета за Франция. Следващата събота и неделя двамата стартират в рали Антиб, финален кръг от европейското първенство.

Много силно състезание направи Пламен Стайков, който за втори път през годината завършва в тройката на кръг от националното първенство. Във Вида Рали Стайков финишира втори, но в клас А6, докато сега е трети в генералното класиране с автомобил от N3.

Крайното класиране в осмото състезание от шампионата:

1. Ясен и Дилян Попови 1.03:19.6 ч

2. Крум Дончев/Стойко Вълчев 1.04:14.4 ч

3. Пламен Стайков/Слав Ландов 1.06:50.9 ч

4. Игнат Исаев/Милен Илиев 1.07:27.5 ч

5. Йордан и Веселин Атанасови 1.09:17.9 ч

6. Тихомир Стратиев/Здр. Попов 1.12:12.4 ч.

Първенец след автомобилите от група "Х" е екипажът на Стефан Панчугов/Милен Узунов (СП Рейсинг, ВАЗ 2101), който е седми в генералното класиране.