Французинът Себастиен Льоб, който се стреми да спечели четвърта поредна титла в световния рали-шампионат, завърши трети във втория ден от Рали Великобритания.Льоб трябва да завърши сред първите пет в последния ден утре и ще изравни рекорда на финландеца Томи Макинен от периода 1996-1999 година.

След 12 от всичките 17 специални отсечки начело в класирането днес излезе финландецът Мико Хирвонен с Форд с време 2 часа, 16 минути, 27.300 секунди.След него на 35.5 секунди е Маркус Грьонхолм, също с Форд. Грьонхолм е единственият пилот, който има някакви теоретични възможности да спечели титлата тази година.

В момента Себастиен Льоб, със Ситроен, изостава на 1 минута, 14.7 секунди от Хирвонен. В момента всичко върви по план. Утре трябва да намеря най-добрия ритъм на каране, за да разчитам само на себе си, каза след края на днешния ден водачът в генералното класиране.

Той излезе начело в класирането за титлата след Рали Ирландия, където Грьонхолм катастрофира и изпусна лидерската позиция. Отдавна пък при конструкторите титлата е за Форд.