„Догодина ще имаме едно голямо рали, което според мен ще се осъществи на 99 %.”, заяви Георги Янакиев, председател на организационния комитет на Рали „България”. Надпреварата се открива на Боровец в петък в 21.30 часа а събота и неделя са 12-те скоростни етапа. „Искам да благодаря най-вече на специалният WRC консултант на FIA Пиеро Содано, който подкрепи таза наша инициатива”, добави още босът.

„С това рали са свързани много хора, освен мен, който съм дал 29 години на автомобилния спорт. Разбира се времето казва, кой какво е свършил и как го е свършил. Пожелавам на 40-то рали да бъде най-доброто и на първо място безаварийно”, сподели Янакиев.

„Ние живеем в една доста сложна финансова ситуация и ние като българи късметлии попаднахме точно в нея. Дано новият парламент, новото правителство разберат, че за спорта трябва да се дава нещо. Защото той е дейност, която само помага на държавата. Когато се даде едно домакинство на България, това не става лесно. Това не е домакинство на Янакиев или на дадена федерация, то е на България. За него е лобирано дълго време, лобирали са много хора. И затова държавата трябва да го подкрепи. За това юбилейно рали държавата ни даде само 100 хиляди лева. А организацията му струва при най-минимални разходи около 700 – 800 хиляди лева”, каза още председателят на организационния комитет на Рали „България”.

„За разлика от Формула 1 на нас не ни трябват 200 млн. евро, а само 1 млн.”, обясни Янакиев колко ще струва организирането на кръг от Световния рали шампионат и добави: „Мисля, че не му е тук мястото да коментираме Формула 1. Аз не съм против, но работата ми се струва доста сложна. Аз съм човек, който винаги знае къде точно трябва да се сложи летвата за да се прескочи. 209 см. все още е рекорда на Стефка Костадинова”, образно завърши шефът на СБА.