Благодарение на инициативата „Ти и Крум Дончев в действие“, над 30 любители на високите скорости имаха шанс да влязат в ролята на професионални навигатори и да изминат една скоростна отсечка заедно с четирикратния рали шампион на България. Събитието бе организирано от GLOBUL с цел да популяризира рали спорта и да срещне феновете с екипа на GLOBUL Rally Team.

Инициативата се състоя на специално подбран терен между селата Каменица и Петрич, част от отсечка Мирково на Рали Средна Гора. В събитието взеха участие почитатели на рали спорта, журналисти и служители на GLOBUL и GERMANOS. Участниците бяха поканени да седнат на мястото на Петър Йорданов в новия състезателен автомобил на GLOBUL Rally Team - Ford Fiesta R5, и да изпитат адреналина от една обиколка на състезателното трасе. Присъстващите се запознаха с екипа на GLOBUL Rally Team, а също така имаха възможност да вземат автографи и да се снимат с отбора.

„Искахме да дадем възможност на колкото се може повече хора да се докоснат до магията на рали спорта и за кратко да усетят тръпката, която изпитват професионалните състезатели. Надяваме се те да запазят спомена за срещата с GLOBUL Rally Team и да продължат да подкрепят любимия си отбор.“ – коментира по време на събитието Торщайн Педерсен, главен директор „Стратегия“ в GLOBUL и любител на моторните спортове.

„Радваме се, че успяхме да подарим на спортните фенове едно вълнуващо рали преживяване. За нас бе важно да споделим тази емоция с тях и да им покажем как изглежда спортът, погледнат отвътре. Ето защо тестът се проведе в реални условия, на истинска състезателна отсечка, а участниците се качиха в автомобила на отбора. Най-голямото ни удовлетворение бе радостта, която видяхме в очите на хората.“ – каза Крум Дончев.

Партньорството между GLOBUL, Крум Дончев и неговия екип датира от 2008 г., като през годините популярният рали състезател е участвал в рекламни и социални инициативи на оператора. Четирикратният рали шампион на България е и официален посланик на инициативата на GLOBUL „Шофирай безопасно“.