Елфин Евънс от Великобритания с Тойота Ярис поведе в генералното класиране преди последния ден на Рали Монте Карло, първи кръг от световния шампионат по автомобилизъм. Евънс успя да изпревари защитаващия титлата си Себастиан Ожие (Франция) също с Тойота Ярис с 4.9 секунди в последната 12-а скоростна отсечка. Уелсецът, който изоставаше на 1.2 секунда зад французина след петък, оглави подреждането преди последните четири скоростни отсечки утре с общо време 2:28:35.1 часа.

Ожие се стреми към седма поредна победа в Рали Монте Карло и общо осма в кариерата си. Трети на 6.4 секунди се движи миналогодишният вицешампион Тиери Нювил (Белгия) с "Хюндай i20", а четвърти е друг седемкратен победител в ралито Себастиан Льоб (Франция) с "Хюндай i20".

Льоб, обаче, до голяма степен загуби шансове да атакува първото място, след като в началото на днешния ден загуби контрол и се удари с насип край трасето, като в следствие на инцидента загуби около половин минута. След това той не беше достатъчно агресивен и загуби още време, като в края на деня изоставането му е 2:24.3 минути от лидера.