Спускана гума за Себастиен Ожие (Тойота) подари водачеството на Елфин Евънс (Тойота) в края на втория ден от тазгодишното издание на Рали Монте Карло, първи кръг в Световния рали шампионат (WRC).

След като след вчерашните два етапа, седемкратният световен шампион Ожие заемаше петата позиция в общото класиране с пасив от 16.9 секунди спрямо Отт Танак (Хюндай), днес той започна ударно и спечели първите три етапа за деня. Така той излезе начело с аванс от 11.3 секунди пред Евънс и 24.8 пред естонеца, но спускана гума в шестия етап на ралито му коства повече от 30 секунди спрямо Евънс.

Въпреки това, Ожие спечели и последния етап за деня, като в него успя да направи разлика от 16 секунди спрямо уелсеца, но и това не му бе достатъчно да се върне на първото място в общото класиране след седем от общо 14-те етапа на Рали Монте Карло. В него той изостава със 7.4 секунди спрямо Евънс, докато трети с пасив от 25.3 секунди е Танак. На четвърто място с пасив от 53.1 секунди спрямо лидера се намира Кале Рованпера (Тойота), а топ 5 се затваря от миналогодишния победител в Рали Монте Карло Тиери Нювил (Хюндай), който изостава на 59.1 секунди спрямо Евънс.

В утрешният ден предстоят нови три етапа на Рали Монте Карло, преди в неделя да бъде сложен край на надпреварата с финалните четири етапа, включително и финалният „Power Stage”, който носи бонус точки за шампионата на първите петима в него.