"Евроспорт" ще снима филм за Екатерина Стратиева. Най-бързата жена в рали състезанията в света за 2012 година предизвиква огромен интерес навсякъде, където се появи и е много обичана от привържениците на високите скорости по целия свят.

Преди седмица чаровната българка стартира нов проект, с който ще представя страната ни при участията си в стартовете от Европейския шампионат. Първата възможност за реализацията на идеята е този уикенд, когато ще се проведе рали "Акрополис". Очаква се работата по заснемането на филма да започне още в Гърция.

Стратиева ще участва в надпревата с новия си автомобил Subaru Impreza WRX, като това ще бъде едва второто й състезание с тази кола. Българката и румънската ѝ навигаторка Кармен Поенару ще стартират с 22 номер. Автомобилът премина успешно техническия преглед тази сутрин, а до края на деня в програмата са предвидени шейкдаун и церемониален старт.

Същинската надпревара започва утре точно в 9 сутринта, когато пилотите ще карат на асфалт. Специфичното, за юбилейното 60-то издание на рали "Акрополис", е това, че във втория ден от надпреварата състезателите ще сменят настилката и ще карат на макадам. Общата състезателна дължина през двата дни е 238, 84 км.

България ще има още един представител в Гърция в лицето на Тодор Славов.