В една изключително трудна година, изпълнена с много неизвестни и постоянни промени в плановете Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с нова цел - старт в рали Канарски острови!

10 снимки

Състезанието ще се проведе през последния уикенд на ноември (26-28.11), което ще бъде базирано в Лас Палмас – Гран Канария. Общата дължина на скоростните етапи ще е 201,79 км, а дължината на преходите ще е 357,52 км. Екипажът ще разчита отново на Peugeot 208 R2. 

Както и в предния кръг в Португалия в началото на октомври тази година и сега Стратиева и Аврамов ще се състезават за най-големия отбор в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила.

За отбора в предстоящия старт ще вземат участие още 3 екипажа - водачът в класирането в шампионата и европейски шампион Алексей Лукянюк / Алексей Арнаутов – Citroen C3 R5; Мариан Гриебел / Пирмин Винкелхофер – Citroen C3 R5 и Синдре Фурусет / Джим Хиерпе – Peugeot 208 Rally 4. Заявените екипажи са 71, от над 20 националности.

"За трети път ще съм на това рали и чувството е невероятно. Тази година се оказа една изключително трудна и тежка във всяко едно отношение. Надявам се нещата да се стабилизират максимално бързо и всичко да влезе отново в един нормален ритъм. Пропуснахме старта в Унгария (6-8.11) заради положителен тест на Жоро, който боледува 10 дни. Пътуваме в неделя 22.11, като се надявам да нямаме проблеми с предстоящите тестове за COVID-19, понеже ако някой се окаже положителни означава, че си оставаме тук.…, а колата и механиците ще са вече там.. не искам да си го помислям", коментира Стратиева.

"За 24.11 (вторник) е планиран тест специално за нашия отбор, на който се надявам да придобием добър опит с условията и трасетата на острова. Очакват се температури между 17-25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните", добави тя.

"Няма как да не благодаря на компаниите, които ми помагат и заради, които се случват нещата, а именно ПЕТРОЛ, които са зад мен от 2014 година! Разбира се и на ПОД БЪДЕЩЕ, BAUHAUS България, Verso Travel, Astra Optic, и BOSCH които помагат през цялата година на отбора ми", каза в заключение трикратната европейска шампионка.