Две победи в двете преминавания на скоростния етап Мухово (15.36 км) записа екипажът на JRT Даниел Попов/Ангел Башкехайов (Пежо 208 R2) и само 2.2 км преди финала на втория кръг от националното първенство по рали спринт в Ихтиман те са на прага на своята първа победа в генерално класиране от национален шампионат.

При първото каране на класическата скоростна отсечка от бившия вариант на рали България двамата записаха 8:52.9 мин, а при второто преминаване - 8:53.8, като и в двата случая бяха по-бързи от екипажа на Астра Рейсинг Кирил Тодоров/Георги Аврамов, състезаващи се също с Пежо 208 R2.

Те успяха да свият разликата с лидерите на колоната от първия тур от 12.3 на 6.9 сек при Мухово 2, но преднината от 19.2 сек, която имат Попов/Башкехайов едва ли ще бъде ликвидирана в оставащия скоростен етап по улиците на Ихтиман.

Трети от началото на състезанието днес сутринта е сливенският екипаж на Булсим - Дилян Станков/Йордан Йорданов Пежо (208 R2), които пък трудно биха наваксали пасива си от 22.5 сек, с който изостават от екипажа на Астра Рейсинг.

Шест от първите автомобила в генералното класиране са именно R2, като този списък в подреждането се затваря от Катя Стратиева/Димитър Спасов (Астра Рейсинг), на 11.5 сек. от Никола Мишев/Явор Брънков (НМ Тим), заемащи 6-ото място преди финала в Ихтиман.

Вклинилият се на 4-ото място Ситроен С2 R2 е на шампионите от 2017 г. Динко Иванов/Живко Желев (Стара Загора), които са и най-добре позиционираният екипаж в първенството до момента с второто си място от Видин.

Добрин Борисов/Пламен Иванов (Булсим, Рено Клио Макси) заемат 9-ото място в общото подреждане и са първи от всички участници с автомобили, които имат единствено национална хомологация.