Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов спечелиха рали Сливен 2010, пети кръг от българския рали шампионат. Надпреварата се състоеше от общо 16 отсечки като двамата постигнаха най-бързи времена в 10 от тях.

Рали Сливен 2010 се проведе в два състезателни дни. През първия – събота, 4 септември, екипажът Дончев/Йорданов финишира на втора позиция във временното генерално класиране след изминаването на 8 специални етапа. Дончев стартира успешно, но появил се малко по-късно технически проблем и спукана гума го забавиха. Той успя в голяма степен да компенсира изоставането си и в резултат се изкачи до второто място в таблицата.

По време на втория и последен ден от състезанието – неделя, 5 септември, програмата включваше други 8 отсечки. Сутринта екипажът Дончев/Йорданов направи погрешен избор на гуми и по тази причина леко изостана в началните два етапа. В следващите 6 отсечки обаче даваше неизменно най-бързите резултати и в крайна сметка си осигури победата в рали Сливен 2010.

След успешния финал в състезанието, Крум Дончев сподели:

- Много съм радостен, че спечелихме рали Сливен 2010. В предходните две състезания имахме проблеми с автомобила. Победата в Сливен обаче ни дава шанс да наваксаме в класирането на шампионата. Освен това съм щастлив, че издържахме и станахме първи, защото през цялото време на рали Сливен бе доста напрегнато. Най-важното е, че с постижението мога да зарадвам всички партньори на екипа и всички, които ни подкрепят.

Това е общо четвъртата победа в кариерата на Крум Дончев в рали Сливен, а за навигаторът му Петър Йорданов е първа.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.