Лидерите в българското първенство Димитър Илиев и навигаторът му Янаки Янакиев ще се състезават в стартиращото днес рали Сърбия, втори кръг от българския шампионат. Димитър Илиев ще бъде с Шкода Фабия S2000, която е подобрена значително за тазгодишното първенство.

Предстоящото издание на рали Сърбия има два центъра – Валево и Белград, където ще са сервизните зони, съответно през първия и втория ден. Стартът на състезанието ще бъде в сръбската столица и ще е предшестван от административен и технически преглед по-рано същия ден. Ралито ще има общо 15 етапа, като по-голямата част от тях са същите като миналата година.

"Чувствам се във форма, автомобилът и отборът са на ниво”, сподели малко преди да отпътува за Сърбия Митко Илиев. Той допълни, че стартира във всяко състезание, за да спечели. „Всяка победа ни носи радост и силни емоции. Надяваме се да постигнем и рекорд, защото това ще е нещо специално и допълнително ще ни мотивира!"

Димитър Илиев е печелил състезанието в Сърбия четири пъти досега, като такова постижение имат само още двама пилоти в 43-годишната история на състезанието.