40-тото издание на рали „Хеброс” стартира този уикенд. Юбилейното състезание е и четвъртият етап от родното първенство. В ралито ще вземат участие петкратният рали шампион на България Димитър Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев, които заемат първото място във временното класиране на националния шампионат.

Ден преди старта на състезанието пилотът на VIVACOM Rally Team Димитър Илиев сподели: „Рали „Хеброс” е специално за мен. Там спечелих първата си победа в генерално класиране. Качвал съм се на най-високото стъпало общо 5 пъти, но това не означава, че трябва да го подценяваме – напротив. Утре с моят навигатор Янаки Янакиев ще направим подробни записки на четирите отсечки, които трябва да изминем по два пъти. Все пак смятам, че миналогодишната победа ще ни даде някакво предимство”.

Общо 18 екипажа са регистрирани до момента за старта на състезанието, който е предвиден за 19 юли 2011 г. в центъра на град Пловдив. Същинската част от надпреварата обаче ще се проведе в събота - на 30 юли 2011 г. в град Хисаря.