БТК ADSL Рали Тийм ще се състезава в 40-тото юбилейно издание на Рали България, което предстои в края на седмицата. По традиция състезанието е кръг от Европейския рали шампионат, а тази година е кандидат за кръг от Световния рали шампионат.

След преглед на подадените заявки става ясно, че ралито ще е много силно – петнадесет чужди екипажа се подали своите документи за участие.

След трудното начало на сезона с двете отпадания поради технически причини в рали „Траянови врата” и рали „Стари Столици”, екипажът на БТК ADSL Рали тийм Димитър Илиев и Янаки Янакиев ще се бори за победата на Боровец.

Двамата са амбицирани да направят едно силно и запомнящо се участие в юбилейното рали България.

Петкратният рали шампион на България Димитър Илиев има добри спомени от състезанието в Боровец. През 2007 година, той стана едва втория български пилот след Илия Чубриков, който успява да триумфира в най-престижното българко рали.

През същата година малко не достигна на Илиев да се пребори и за Европейската рали титла.

Състезанието започва в петък вечер (17 юли), за когато е предвиден церемониален старт пред хотел Рила в Боровец. Същинската надпревара ще се състои в следващите два дни (18-19 юли), за когато се предвидени 12 специални отсечки – по 6 във всеки ден от състезанието.