Диана Стоянова, която е една от най-добрите ни състезателки в рали дисциплината отговори на въпросите на Gong.bg, които не бяха свързани със спорта, който поради пандемията от коронавирус е спрял изцяло. С нея си поговорихме за любопитни неща, а тя беше любезна да ни отговори.

- Кога се запали по спорта?
- Като се върна назад в детството ми, не се досещам да съм имала момент в който да кажа искам да стана състезател. Знам само, че винаги съм го искала и това е била целта ми. Родителите ми са бивши спортисти и съм израснала в среда на постоянни подготовки и организационни планове за участия или организиране на автомобилни състезания. Моторспорта в семейството ми винаги е бил с приоритет.  

- Каква храна харесваш?
- Не е тайна за никой, че аз обичам да си похапвам, дори в много случаи прекалявам. Харесвам качествените продукти и добре сготвените ястия. А когато се развихря в кухнята и имам достатъчно време, предпочитам да експериментирам и да опитвам нови неща, без да използвам рецепти.  

- Любима напитка?
- Фрешовете и водата.

Диана Стоянова/Иванела Иванова

източник: Диамо

- Играеш ли електронни игри?
- Лесно се пристрастявам към електронните игри и преди години отделях много от времето си. Сега гледам да не се вманиачавам толкова много.

- Ако да, коя е любимата ти?
- Dirt Rally 2.

- Какви филми харесваш?
- Харесвам различни стилове. Филми, които могат да задържат вниманието ми. Тези, които са по действителен случай са ми любопитни, образователните също.

- Любимият ти?
Последният, който гледах и останах впечатлена от силата на духа е "109 часа за рекордното бягане на Кирил Николов – Дизела Ком-Емине.

- Каква музика харесваш?
- В момента съм на вълна БГ поп музика, харесвам изпълнителите Любо Киров, Мария Илиева и тяхното изкуство. От чуждестранните Тина Търнър, Ерос Рамацоти, Роби Уилямс и много други. Аз съм човек, който обича да се забавлява, да пее и танцува.

- Хоби?
- Харесва ми да практикувам различни спортове и според мен, човек ако спортува различни неща усъвършенства тялото си и развива други физически качества, които са супер полезни в неговия професионален спорт. Дългите преходи в планината са ми любими, карането на ски и колело, бягането на далечни дистанции, катеренето, плуването, тениса.

- Какво цениш най-много в приятелите си?
- Честността, откровеността и да бъдат себе си. Не харесвам интригата, лицемерието и злословенето.

- Какво те мотивира?
- Мотивират ме моите цели и стремежа към постигането им. Трудно се примирявам и дори да ми е трудно не губя мотивация, а точно обратното, дори с малки стъпки продължавам към това, за което мечтая.

- Имаш ли си талисман?
- Нямам.

- Любим цвят?
- Син във всичките му разновидности

източник: личен архив

- Любима марка автомобил?
- Хонда Сивик, който в момента е състезателният ми автомобил. 

Диана Стоянова/Иванела Иванова

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

- Харесваш ли моторите?
- Много, ако имам финансовата възможност бих участвала и в състезания с пистови мотори.

- Съвет или пожелание към читателите на Gong.bg?
- Да обичат и подкрепят в този нелек момент близките си. Да се пазят, да са здрави и да не губят мотивация за плановете, които са били цел през тези месеци, предвид цялата ситуация. Всеки един от нас се стреми към осъществяване на идеи, които в този момент не можем да реализираме. Но съм сигурна, че в един прекрасен момент всичко ще се подреди и ще продължим с по-голяма борбеност и хъс към мечтите си.