Българският екипаж Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”, Opel Adam) завършиха успешно дебютното си участие в Opel Adam Cup и рали шампионата на Германия – рали „Заксен”.

Двамата стигнаха до финала на 17-о място в своята група, след като в събота сутринта се върнаха в надпреварата по системата „Супер рали”. 
Даниел и Ангел претърпяха инцидент в третата скоростна отсечка на състезанието, но екипът им работи цял нощ, за да се върнат в състезанието и вчера двамата изкараха всичките 8 съботни отсечки.

"Много съм доволен, че успяхме да завършим, макар и не с резултатите, на които се надявахме – заяви след финала Даниел Попов. – Ударът в третата отсечка се оказа доста по-сериозен от очакваното и колата имаше нужда от много повече ремонти".

Дани Попов/Ангел Башкехайов

източник: личен архив

"Но механиците ни се справиха блестящо и в събота сутринта се върнахме в състезанието, макар и без геометрия на предницата. Така изкарахме първите отсечки, после в първата голяма сервизна зона оправихме всичко и оттам нататък направихме важни тестове. Давахме повече газ, пробвахме различни настройки, да минаваме на по-висока предавка в някои завои, да видим как се държи колата на различни типове асфалт и т.н.

"Научихме страшно много в рамките на един уикенд и се надявам, че следващият път ще имаме повече късмет.”

Програмата на германския Opel Adam Cup продължава с рали „Щемведер Берг” на 15-16 юни.