Три седмици преди старта на рали “Дакар” 2012 в Аржентина, подготовката на българските участници за легендарната надпревара е в своята финална фаза. Състезателните ATV-четириколки, асистентският камион и прес-автомобила на отбора Рали Рейд.БГ вече отпътуваха за Аржентина с ферибота на организаторите.

На 1 януари 2012 г, под стартовата арка в курорта Мар Дел Плата ще застанат българските състезатели в най-тежкото рали на света. Петър Ценков ще запише своето второ участие в рали “Дакар”, а съотборникът му Младен Вачков ще дебютира на южноамериканска територия. Двамата ни пилоти ще разчитат на главния механик Димитър Ортаков и топ състезателите ни по оф-роуд Руси Русев и Руслан Трифонов, които също ще са част от асистентския екип на отбора. И тази година с екипа ще пътува известния в моторспорт средите фотограф Стоян Драев, на когото ще разчитаме да запечата най-важните моменти от участието на българите в рали “Дакар”.

Участието в рали “Дакар” далеч не започва на старта в Аржентина. Не по-малко важна от уменията на пилота и издръжливостта на машината е подготовката за състезанието.

Подготовката на Спортен клуб „Рали Рейд БГ” за ралито, започна скоро след финала на предишното му издание.

На 1 януари 2012 г. Петър Ценков и Младен Вачков ще се впуснат в 15-дневна авантюра на територията на Аржентина, Чили и Перу. Маршрутът на рали “Дакар е с дължина над 8500 км, над половината от които – състезателни. На старта в Мар Дел Плата ще застанат общо 465 състезателни машини от всички класове.

Българските участници ще заминат за Аржентина на 27 декември.

Ценков и Вачков са готови за рали Дакар

източник: снимки: Off Media