С второ място за български екипаж завърши международния офроуд маратон Balkan Offroad Rallye 2016. 

В класа на крос кънтри автомобилите, дебютантите Дончо Цанев и Ива Бонева със своето бъги, бяха изпреварени единствено от ветераните Франк Стенски и Александър Таш от Германия с Mercedes. 

Трети се класираха холандците Рийнтс Хофстра и Еверт Боерзма с Land Rover. Малко не достигна за подиума да се пребори още един български екипаж – този на Десислав Славчев и МАрграита Стайнова (Mercedes).

В екстремния клас победители станаха французите Франк Дорел и Франсоаз Олендер с Land Rover, които безапелационно надвиха опонентите си Збигнев Попиеларчик и Даниел Потовски от Полша с УАЗ Зибкар. Почетната стълбичка в класа допълниха швейцарецът Роланд Брак и словенката Кармен Хруп с Toyota.

При мотоциклетите, в пряк двубой с 5-кратния участник в рали „Дакар” Филип Коте (КТМ), триумфира Франц Шрайбер от Германия с Husqvarna. В класа на ATV-четириколките, където българският претендент Васил Томов отпадна в средата на състезанието, за първото си участие в рали „Дакар” с победа в подгря чехът Томаш Кубиена.Това е втора титла за Кубиена в българския маратон, след тази през 2014 година.

В класа на SSV бъгитата, шампион в Balkan Offroad Rallye 2016 е дебютиращият екипаж на на Джофри Ноел Де Бурлин от Белгия с Polaris, а при камионите едноличен лидер бе Удо Хайденрах, навигиран от Херман Шмиц и Ян Борзим с Unimog.

В историческото първо осемдневно макадамово състезание за класически автомобили в Европа Balkan Classic Rallye 2016, машини на Datsun окупираха челната тройка. 
Британците Андрю Сидал и Анди Бул удържаха победата с голям аванс, а втори и трети се класираха екипажите Джоф Бел (Южна Африка) - Тим Чалън (Великобритания) и Ондрей Куфал - Роман Мадера (Чехия).