Зорница Тодорова ще стане първата българка, която ще се пусне на най-тежкото рали в света - "Дакар". Това стана ясно на пресконференция, на която присъства и бъдещият й партньор в тима на "Ямаха-Европа" ТодорХристов.

34-годишната Тодорова е един от 5-те състезатели на японския фирмен отбор, съобщи autoclub.bg. Христов и Петър Цанков този януари бяха първите българи, които караха на "Дакар".

Министърът на Информационните технологии, съобщенията и транспорта г-н Александър Цветков, в качеството си на патрон ще представи първите българи участници в Световния крос кънтри шампионат.

Тодор Христов и Зорница Тодорова ще вземат участие в "Rallyе Tunisia 2011" в Африка, кръг от Световния Шампионат "Cross Country Rally".

Зорница ще се състезава с АТV KTM 525, а Христов отнов ще кара Can-Am Renegade 800, моделът с който той участва в рали "Dakar 2011".Стартът е на 1 май в град Тузьор, Тунис, а финала е на 6 май след 1500 км. в дюните на Африканската пустиня като участие са записали всички фирмени отбори при мотоциклетите и автомобилите.