Мартин Сурилов с Mitsubishi Lancer Evo 9 отпадна от рали Сливен. Той катастрофира на етапа Раково 1 и така на 3-а позиция излезе сливенският тандем Георги Василев – Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9. 

Начело в класирането след първите две отсечки за деня (Ичера бе отменена), отново начело е турският пилот Мурат Бостанджъ с Ford Fiesta S2000, който само на 20-километровата Раково изпревари сънародника си Ягиз Авджъ с Peugeot 207 S2000 със 17,9 сек. 

Така Бостанджъ води с 16,6 сек. На трето място мина Георги Василев, който докосва шампионската титла на България. Четвърти и първи при автомобилите с две задвижващи колела е тандемът Игнат Исаев – Милен Илиев със Citroen DS3 R3T. 

Сурилов катастрофира в етапа Раково и се опита да продължи, но охладителната течност на колата му изтече и той бе принуден да спре. Премятане през таван направи и словенецът Рок Тюрк с Peugeot 208, но публиката помогна колата му да стъпи на колела и той продължи състезанието, но пропадна до 8-о място. 

В същото време специален етап №9 – Ичера, втори от днешната състезателна програма на надпреварата беше отменен по технически причини. 
На етапа Ичера 1 с дължина 7,8 км бе нарушена радиовръзката между старта и финала, и между маршалите по отделните постове. Затова етапът бе отменен от съображения за сигурност и бе преминат от автомобилите като преход, без състезателно темпо. 

След това те отидоха направо на Раково1 – най-дългият етап на ралито с дължина 20,02 км. При второто минаване проблемът ще бъде отстранен. 

По време на първата отсечка по технически причини отпаднаха екипажите Щилан Тенчев – Йордан Йорданов със Citroen C2 и Петко Иванов – Димитър Трифонов със Subaru Impreza.