Изказванията на победителите след финала на рали „България”.

"Посвещавам тази победа на Тодор Славов, сигурен съм, че ако той беше сред нас щеше да се бори за победата и дори да я спечели. За нас беше много важно да спечелим това състезание, което е в памет на Георги Янакиев и Тодор Славов, двама много скъпи наши приятели", заяви Бостанджъ, който управлява Форд Фиеста.

"Изключително успешно състезание за нас, атакувахме много сериозно вчера и натрупахме сериозен аванс, който ни позволи днес да не поемаме излишни рискове. Следващата седмица ще участваме в рали „Босфора” в Турция и ако и там се представим добре, то ще се борим за първото място в крайното класиране на Европейския рали трофей. Едва преди две седмици решихме да стартираме в България, но съм доволен, че го направихме. Много добре организирано и трудно състезание, но аз не съм очаквал и друго от рали България, много качествено асфалтово рали", допълни победителят.

"Много съм радостен, че след като над една година не бях карал на асфалт, тук успях да се преборя за второто място. След разликата, която ни направи вчера моят добър приятел Мурат, знаех, че днес не мога да го настигна, но се забавлявахме по отсечките и спечелихме доста отсечки днес", заяви Рашид Ал Кетби, който управлява също Форд Фиеста.

"Благодарен съм на организаторите на ралито, тъй като състезанието е на много високо ниво и стана много интересно. Организаторите на рали „България” ни поканиха да караме тук докато бяхме на рали „Арад” в България и много ни хареса. Почти сигурно е, че ще участваме и на рали „Сливен”, където също ще е много интересно. Аз също ще се боря за победата в рали „Турция” другата седмица и искам титлата в Европейския рали трофей, така че рали „България” се оказа ключова надпревара за битката в ERT. Този път спечели Мурат, но другия уикенд ще е различно. Обещавам му. Но той е много бърз и може би няма да успея да го победя в борбата за ERT", допълни той.

"Първо искам на благодаря на публиката, която ни подкрепя от старта до финала на това толкова трудно, но и успешно за нас състезание. Вчера имахме проблеми, днес също, но се преборихме за третото място. На старта на една от отсечките днес колата ни угасна, а малко преди финала на 13-я етап се скъсаха част от болтовете на двигателя и за последните завои колата остана блокирана на пълна газ. В сервиза сменихме болтовете, но в последния етап пак се скъса един и карахме така. Това е първото ни цяло рали с Ангел като екип и съм много доволен, че се сработихме отлично", коментира Борис Григоров със Ситроен, който зае 3-ото място в надпреварата.

"Радвам се, че се представихме добре, за нас това е много важно състезание и успяхме да зарадваме нашите фенове, допълни той.