Шампионът на рали за 2018 Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 стартират в рали Сливен, втори кръг от сезон 2019. 

Основни конкуренти на екипажа на "Мегапорт Рейсинг" са Дан Гиртофан и Тудор Марза (ProRally Team Brasov, Skoda Fabia R5) и Йордан Атанасов/Янаки Янакиев (ART Racing, Mitsubishi Lancer Evo IX). 

Освен за родния шампионат, рали Сливен е много важно състезание за Балканския трофей, където за момента води Гъртофан. В първи кръг от шампионата – рали България, победи Димитър Илиев с навигатор Петър Стойчев (Skoda Fabia R5), Ангелов завърши втори, а Гиртофан трети. 

Това е първото състезание в България за Ангелов с навигатор Георги Гаджев. Двамата стартираха заедно за пръв път в Турция преди две седмици в рали ЕСОК, част от Балканския трофей, където завършиха четвърти. 
  
"Както винаги съм казвал, Сливен е най-доброто място за рали състезания в България. Отново има промени по отсечките, нови етапи, които ни харесват. Искам да благодаря на Дан, че участва редовно в нашите ралита и така допринася за вдигане на нивото и конкуренцията. Щеше да е хубаво и Димитър Илиев да бъде тук, за да продължим битката от рали "България", но се надявам, че ще доставим удоволствие на публиката", коментира Мирослав Ангелов преди надпреварата.

"Първо искам да благодаря на Мегапорт Рейсинг, че станах част от техния екип. За мен това е най-професионалния отбор в България. Нещата в колата се случват много бързо и удоволствието не продължава дълго, защото времената са много силни. С Мирослав постигнахме добър синхрон и всичко е наред в съвместната ни работа", заяви Георги Гаджев.

В съботния ден предстоят 7 отсечки по легендарните завои в Балкана с обща дължина 100,8 км и още 170 км преход. Последната отсечка от деня е суперспециална в града, където обикновено се събира най-много публика. 

В неделя освен традиционните отсечки „Българка“, „Ичера“ и „Сините камъни“ има нов етап – „Трапоклово“. Четирите етапа за деня са с обща дължина 155 км, от които 64 км състезателни.