Ваканционно селище Албена и офроуд клуб Черно море Варна с подкрепата на община Балчик организират втория кръг на републиканския шампионат по офроуд. Надпреварата ще се проведе от 1-ви до 3 май по трасета около морската столица.

Шоуто стартира в 9 часа на 1 май в центъра на Балчик с участието на най-подготвените екипажи от цялата страна. Сред тях ще са предишни шампиони и претендентите за най-ценния трофей на годината.

Трасетата за различните класове са подготвени от най-добрите експерти по офроуд в различните дисциплини. По тях специално оборудвани машини, управлявани от пилот и навигатор, ще преодолеят 700 км за три дни.

Участниците ще бъдат разделени в три класа. В "Т1" са подготвени автомобили за рали-рейд с много тунинг по двигателя и окачването, клас "Т2" ще събере хомологирани автомобили, по-близки до серийните оригинали, а "Т3" - бъгита, участващи по изискванията на FIA.

Животински пътечки, сухи дерета, скали, пясък и кал ще посрещнат най-добрите български екипажи и пилоти на мотоциклети и четириколесни мотори от категорията АТВ. Много тежки отсечки, адреналин и сложна навигация са само част от предизвикателствата пред претендентите за титлата на " България Трофи челинджър".

Неформалното начало на състезанието е на 30 април във ваканционно селище Албена, където ще се съберат участниците в ралито преди старта на надпреварата, съобщиха организаторите.