Общо 43 екипажа ще се включат в 29-тото издание на Рали „Сливен”, което ще се проведе от 29 до 31 август. 37 от тях са български, четири са от Украйна, един от Унгария и един смесен - Русия-България. Фаворит отново е Димитър Илиев, следван от Крум Дончев и Ясен Попов. Единствената жена–пилот е Екатерина Стратиева с навигатор Румен Манолов.

Официалното откриване на състезанието е на 29 август от 18 ч. на площад „Хаджи Димитър”, след което автомобилите ще извършат церемониален старт.

На 30 август от 9 часа ще бъде даден официалният старт на ралито. Общата дължина на маршрута е 591 км, от които скоростни отсечки – 235 км. Пътищата до скоростните етапи ще бъдат затворени час и половина преди старта на първия автомобил.

Наблюдател от Международната автомобилна федерация е Жорди Паро Видал от Испания, който беше наблюдател и на Рали България.

"Около 170 полицаи ще се грижат за охраната на ралито. Осем лекарски екипа ще осигуряват медицинското обслужване, шест автомобила на Пътна помощ ще бъдат поставени на възлови места", каза Тодор Чанев, директор на състезанието.

Той съобщи, че в памет на трагично загиналия миналата година украински състезател Андрей Александров ще бъде открита паметна плоча по желание на неговата съпруга Оксана.