От 6 до 8 септември ще се проведе 33-ото издание на Рали Сливен – едно от най-успешните състезания в историята на моторните спортове у нас, каза на пресконференция в Пресклуб "България" президентът на БФАС Радослав Козлеков.

Той благодари на кмета на Сливен ген. Кольо Милев за големите усилия и оказаната пълна подкрепа, благодарение на което това рали се очертава да бъде едно от най-силните и най-добре организираните през този сезон.

Рали Сливен отново ще събере на едно място най-добрите български и чуждестранни пилоти в Източна Европа. През 2012 г то беше част от Intercontinental Rally Challenge, а сега е едно от най-трудните ралита с коефициент 10 в календара на Европейската рали купа. С по-добър маршрут, интересни отсечки и вероятността да е състезанието, което ще реши битката за националната рали титла, Рали Сливен се очертава да бъде автомобилното събитие на годината в България. С нов специален етап в сърцето на град Сливен и с класически отсечки като Моллова гора, Стара река и Българка, Рали Сливен ще е мотор спорт уикенд, който ще се помни дълго.

Основните претенденти за първото място са победителят в рали България Александър Салюк, водачът във временното класиране в националния шампионат Димитър Илиев и най-сериозният му конкурент за титлата Крум Дончев.

Церемониалният старт ще бъде даден на 6 септември пред сградата на Общината от 17.30 ч., а началото на специалния етап е в 18.39 ч. на площад "Хаджи Димитър" в Сливен. Рали "Сливен 2013" включва 13 отсечки с обща състезателна дължина 195,7 км. 95 полицаи ще охраняват състезанието, за безопасността на екипажите и зрителите ще се грижат 130 маршали, 11 линейки и 11 специализирани пожарни автомобила, а 50 души ще гарантират радиовръзките. /БГНЕС