Кметът на община Видин Огнян Ценков даде старта на ралиспринт Вида 2019. В състезанието, първи кръг от шампионата, участват 24 екипажа от България, Сърбия и Румъния. Церемонията по откриването се проведе в Крайдунавския парк до средновековната крепост „Баба Вида”. Наградният фонд е над 10 000 лв., обяви Иван Иванов, председател на АСК „Жико Моторспорт”, който е организатор на състезанието.

Миналогодишните победители Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от „Мегапорт Рейсинг” стартират с номер 1 и ще защитават титлата си. Надпреварата ще започне в 9:00 часа от село Синаговци. СЕ1 Синаговци Грамада е с дължина 7,1 км, следва СЕ2 Водна – Грамада с дължина 12,7 км, която се кара два пъти и след това финалната отсечка от Водна до Синаговци с дължина 8,3 км. Церемонията по награждаването е в 15,00 ч.

Ангелов и Сивов планират да участват в пълния национален рали шампионат, който включва 5 състезания – рали „България“ (10-12 май), рали „Монбат Сливен“ (29-30 юни), рали „Твърдица“ (20-21 юли), рали „Стари Столици“ (14-15 септември) и новото рали „Бургас“ (18-20 октомври). Също така и покриване на състезанията от Европейския рали трофей зона Балкани със състезанията в Турция – рали Ескишехир и рали Сърбия. Екипажът ще защитава и титлата си в ралиспринта в България.

„Надяваме се на по-силна конкуренция тази година. Видя се, че Škoda Fabia R5 е много по-бърз автомобил от Mitsubishi Lancer, така че очаквам с нетърпение конкуренция със същата кола в България. Надяваме се с нашето участие да вдигнем нивото на спорта и да се включат още много силни автомобили. Ще участваме с пълна програма в България на рали и ралиспринт, също в балканската зона на Европейския рали трофей и ако има изменение в нашия календар ще караме в Италия за рали трофея“, коментира Ангелов. /БГНЕС