Първата победа на Никола Цолов във Формула 3 вдъхна увереност и самочувствие на българския пилот и това пролича в днешното основно състезание в Монако.

В него вчерашният победител тръгна 12-ти, но загуби две позиции, след като бе изпреварен от Сами Мегетуниф и Оливър Гьоте в първата обиколка. Впоследствие обаче Цолов успя да си върне тези места с две чисти изпреварвания на пистата.

След като българинът задмина Мегетуниф при преминаването на „Раскас“ в 14-та обиколка той започна да притиска и Ноел Леон за 11-та позиция. Цолов се подаде неколкократно в огледалата на мексиканеца преди да направи една доста оптимистична атака в спирането за „Мирабо“ в 20-ия тур.

Lubomir Asenov / LAP.bg
77 снимки

Тогава обаче се стигна до конктакт между двамата, който ги прати в стената, вадейки ги от битката за точките в Княжеството. В случая Цолов действително пробва да атакува от доста далечна дистанция, но Леон не го видя и затвори вратата пред българина. Двамата продължиха в състезанието, но завършиха в дъното на класирането, далеч от зоната на точките.

Стюардите разгледаха този инцидент и прецениха, че вината за него е на Цолов, за което дадоха наказание от 10 секунди. Тази санкция обаче не се отрази на класирането на българина, който така или иначе завърши на последното място след този инцидент.