Използването на хидравлична система на окачването няма да бъде разрешена за мотоциклети в клас MotoGP от 2023 година, заявиха от Комисията за Гран при в Кралския клас, седмици след като много състезатели призоваха да се забрани технологията.

Системата, която беше тествана за първи път от "Дукати", позволява на пилота да спуска предната или задната част на мотора при завои, за да постигне по-бърза скорост при излизане от завоя. 

Хидравликата може също така да увеличи максималната скорост до опасни нива, като шампионите в MotoGP Фабио Куартараро, Жоан Мир и Марк Маркес се изказаха против технологията.

"Делегатите на Гран При Комисията бяха помолени да разгледат две алтернативни предложения по този въпрос. И двете имаха за цел да предотвратят по-нататъшни подобрения на производителността и увеличаване на разходите за разработка. Затова е забранено е използването на каквито и да е системи, които променят или регулират предната височина на мотоциклета, докато той се движи", се казва в изявление на Комисията.