Велико Търново ще домакинства в първия кръг от Републиканския шампионат по ендуро, който ще се състои на 31 март и 1 април, съобщи в пресклуба на БТА в областния град Георги Недев, председател на спортен клуб Сикс Спортс, съорганизатор на проявата.

Велико Търново за първи път ще домакинства състезание от републиканския шампионат, посочи Недев. Той уточни, че състезателните писти се намират около града, но достатъчно отдалечени, шумът от моторите да не притеснява жителите. 

В съботния ден участниците ще се състезават по предварително зададен трак на монтиран върху мотора джипиес. Целта е състезателите да спазят точния маршрут. 

В неделя надпреварата ще бъде в затворен кръг, като важно ще бъде отчетеното време.

Повече от 180 ендуро мотористи са подали онлайн заявки за участие, но точният им брой ще стане ясен в събота при регистрацията преди състезанието.
Клуб Сикс спортс е основан през 2014 година. В него членуват над 30 любители на моторите от категориите ендуро и мотокрос, както и на АТВ-та, отбеляза Георги Недев.

Той уточни, че целта на клуба е да привлича млади хора към адреналинния спорт, но и да ги учи на дисциплина и уважение към правилата и участниците в движението.

Членовете на клуба са участвали в множество благотворителни акции.