Валентино Роси заяви, че изявите му в следващите няколко състезания в MotoGP, започващи с Гран при на Италия този уикенд, може да се окажат решаващи, когато обсъжда бъдещето си със своя отбор "Петронас Ямаха" в края на сезона.

Роси, седемкратен световен шампион в този клас, се представя лошо през сезона, след като премина от фабричния отбор на "Ямаха" и в момента е 19-и в класирането без нито едно място в топ 10 от пет състезания.

Getty Images
19 снимки

42-годишният италианец отхвърли спекулациите, че ще сложи край на кариерата си, но заяви, че навлиза във "важен период" от сезона с четири състезания за пет седмици в Италия, Каталуния, Германия и Нидерландия.

"Всички ще започнат да мислят за 2022 година през този период. В този момент и аз ще взема своето решение", каза Роси, чиято сделка със сателитния екип на "Ямаха" приключва тази година.

"Но това не е само моето решение, трябва да говоря с екипа на "Петронас", а също и с "Ямаха", за да разбера какви са плановете им за следващата година. Ще видим, но със сигурност тези четири състезания са много важни за нас, за да се опитаме да постигнем някои добри резултати", добави италианецът.

Роси може да се похвали с най-дълго печелившата кариера, обхващаща повече от 20 години и с 89 успеха в MotoGP. Той е единственият състезател, който е участвал в над 400 състезания от Гран При.