Водачът в класирането на MotoGP Валентино Роси заяви, че е останал доволен от представянето си на пистата Арагон за голямата награда на Испания. „Доктора” завърши на трето място зад Дани Педроса и победителя Хорхе Лоренсо. Финиширайки трети, италианецът продължи и негативната си серия да е без победа в Испания в последните шест години.

„От една страна, когато загубя битка по този начин, в мен винаги остава едно неприятно усещане. От друга обаче съм щастлив, защото постигнах добър резултат и като цяло направих добро състезание. Насладих му се изцяло, защото бях по-силен и по-бърз. Без съмнение това бе най-доброто ми каране на пистата в Арагон. Опитах се да стоя близо до Педроса, стараех се да го притискам до самия край. Използвах всички козове, с които разполагах, че дори и повече, но в крайна сметка това не бе достатъчно. Просто Дани бе по-добрият от двама ни.”

С победата си в Испания, съотборникът на Роси – Хорхе Лоренсе се доближи само на 14 точки от върха, с оставащи четири кръга до края на шампионата. /БГНЕС