Седемкратният шампион в Moto GP Валентино Роси коментира сиуацията в Ямаха след като се разра, че първият избор на японския тим за новия сезон ще бъде Фабио Куартараро. Италианецът сподели пред официалния сайт дали обмисля отказване.

„Нямах време да говоря с Ямаха. Пистата ще каже дали ще продължа и през 2021 година“, заяви Роси.

След решението на от Ивата да се съсредоточат върху Фабио Куартараро, италианецът е отворен за всички тимове.

„Искам да продължа да съм мотоциклетит, но представянето ми в първите състезания ще решат бъдещето ми“, допълва Доктора.

„В началото на годината от Ямаха ме помолиха да взема решение относно моето бъдеще. В съответствие с това, което казах през миналия сезон, бе, че не искам да бързам с никакви решения и имам нужда от повече време. Ямаха действа съобразно това и е приключи текущите преговори. Ясно е, че след последните технически промени и с идването на новия шеф на екипа, първата ми цел е да бъда конкурентноспособен тази година. По този начин да продължа кариерата си на мотоциклетист и през 2021 година“, заяви италианецът.

„Преди да направя това, трябва да имам отговори, че само пистата и първите състезания могат да ми ги дадат. Щастлив съм. Ако трябваше да реша дали да продължа, Ямаха са готови да ме подкрепят във всички аспекти, давайки ми мотор и договор. В първите тестове ще направя всичко възможно да свърша добра работа заедно с моя екип и да съм готов за началото на сезона“, завърши Валентино.