Сто и един пилоти от 20 страни ще участват във втория кръг от европейския шампионат по мотокрос в класовете 65 и 85 куб см на 5 и 6 май на мотополигон "Горна Росица" в Севлиево, информира сайтът на Пресклуб "България".

Петър Петров и Ангел Караньотов са нашите мотоциклетисти, от които се очаква най-добро представяне в клас 85 куб см.

Преди седмица на първия кръг в Румъния Петров зае 4-то място с 32 т., а Караньотов остана 17-ти с 9 т.

Останалите българи в този клас, които ще участват в надпреварата в Севлиево, са Янко Ташев, Васко Георгиев, Георги Дамянов, Тони Маринов, Били Илиев, Мартин Роглев и Стоян Рашков.

В клас 65 куб см Майкъл Иванов е единственият български състезател, който спечели точки в първия кръг в Румъния и заема 14-то място във временното класиране.

Останалите ни мотоциклетисти, които ще участват във втория кръг на европейското първенство, са Валентин Роглев, Александър Станкович, Илия Митов, Георги Господинов, Ивелин Господинов, Харли Горов и Станислав Алексов.

Сред участниците в този клас е и холандският пилот Бас Ваесен, чийто баща Хар Ваесен дари Общинската болница в Севлиево с реанимационна апартура на стойност 18 000 евро.

Заедно с двата европейски шампионата в събота и неделя на мотополигон "Горна Росица" ще се проведе и поредният кръг от националния шампионат по мотокрос в класовете 125 куб см, Open "А" и Open "B".