Първият кръг от сезона в MotoGP в Катар може да се сблъска със сериозен проблем.

Състезанието в неделя може да се измести с няколко часа напред, заради искането на пилотите и съображенията за сигурност.

Очаква се над Катар да вали през уикенда, което прави нощното каране доста опасно, заради комбинацията от дъжда и ярките светлини на прожекторите.

Какво да очакваме от сезона в MotoGP?

До момента нощното каране никога не е минавало на дъжд, а единственият път, когато такъв падна, състезанието бе изместено с 24 часа, за понеделник.

Решението ще бъде взето в последния момент, като организаторите обмислят да изтеглят напред старта и той да бъде с няколко часа напред.

Ако вали по време на последната тренировка тази вечер, насрочена за 8.45 местно време, вечерта, ще има среща на пилотите за взимане на решение какво да поискат конкретно.

Още в петък пилотите се разбраха да направят официално искане състезанието в Катар от следващия сезон да бъде направено отново дневно, както бе между 2004-та и 2007-ма година.

Иначе пилотът на Ямаха Маверик Винялес даде най-добро време на третата тренировка преди MotoGP в Катар. Втори резултат показа Андреа Яноне от Сузуки, а трети стана Йоан Зарко от Тек 3. Седемкратният шампион Валентино Роси остана 13-ти.

Целият сезон в MotoGP ще бъде излъчван пряко в каналите на Mtel Sport.

В събота от 17 часа по Mtel Sport 1 е квалификацията за място, а по същия канал в неделя от 17 часа е насрочено и състезанието.