Българските надежди в клас МХ2 на Световния шампионат по мотокрос Петър Петров (Kawasaki Racing Team) и Майкъл Иванов (Marchetti Racing) се представиха доста добре на вчерашните квалификации за първия кръг, който се провежда този уикенд в Катар. 

Петър откри състезателния сезон с перфектната трета позиция в тренировката за време, с 2.079 секунди пасив от първия Дилън Фирандис (Kawasaki Racing Team). Втори се нареди Джефри Херлингс (KTM), който обаче зае първа позиция в квалификацията с време 24:51.763 минути и ще избира пръв място на стартовата решетка в Катар днес. 

Фирандис остана втори на 1.783 секунди, следван от Полс Йонас (KTM), Джереми Сюър (Suzuki) и Беноит Патурел (Yamaha). Петров е шести в квалификацията, като с това време даде заявка за подиум още в първия кръг на Световния шампионат. 

Прекрасен дебют извън европейските трасета направи другият български състезател Майкъл Иванов, който се нареди на 16-то място в тренировката за време. Надеждата от Троян зае 21-ва позиция в квалификацията в първото си нощно състезание в клас МХ2. 

В клас MXGP най-добре се представи руснакът Евгени Бобришев (Honda), който записа най-добро време от 24:54.670 минути, следван от Тим Гайзер (Honda), на 1.814 секунди от него и Ромейн Фебре (Yamaha).


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS