По отличен начин започна новия сезон по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой (EКО БМВ Моторад МС77 рейсинг тим).  Елитният ни състезател победи конкуренцията на летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен в клас SuperBike1000. 

Над 3000 зрители станаха свидетели на силното каране на Чой, който финишира след 12-те обиколки с аванс от 22 секунди пред Милен Георгиев (Ямаха) и на 30 секунди пред третия Красен Кънчев (БМВ). 

Чой водеше през цялото време и след всяка обиколка увеличаваше аванса си като лидер при най-бързите пилоти.

"Много съм щастлив, че започвам сезона с успех тук. Бях много добре подготвен за това състезание и най-важното е, че всичко се получи както трябва. Може би бях малко напрегнат преди старта, но това е напълно нормално. Сега трябва бързо да почина и възстановя, защото утре отново имаме старт и трябва да се представя по най-добрия начин. Благодаря на публиката за аплодисментите и горещата подкрепа към мен“, сподели след награждаването Мартин Чой.

В неделния ден състезанието в клас SuperBike 1000 ще започне в 13:20 часа. До тогава Чой ще се срещне със своите фенове пред шатрата на ЕКО, като всички желаещи ще получат възможност за снимка с мотоциклета и пилота, автографи и специално изработени тениски.