Валентино Роси с Ямаха спечели втората си победа за сезон 2007 в клас Мото GP на пистата „Муджело” в Италия, след като финишира за 42,42.385 минути. Много важни точки от четвъртото място събра австралиецът Кейси Стоунър с Дукати, който продължава да води в генералното класиране, въпреки че преднината му вече е само 9 точки. Стоунър е със 115 точки.

Втори финишира испанският пилот на Хонда Дани Педроса на 3.074 секунди зад Роси, а трети на подиума се качи Алекс Барош, за когото това бе първо попадане в тройката от три години насам.

Това бе шеста поредна победа на Роси на домашната писта, с което той изравни рекорда по най-много спечелени поредни състезания в Гран При на Италия, държан от Мик Дуън. „Докторът” стартира трети, но още в осмата обиколка излезе начело и не изпусна лидерската си позиция до последната 23-та обиколка. С Дани Педроса зад гърба си, двамата се откъснаха от групата и водеха колоната до края.

Стартиралият от първа позиция Кейси Стоунър бе трети две обиколки преди финиша, но позволи на Барош да го изпревари в последните секунди.

Пети остана Джон Хопкинс, пред Тони Елиас и Лорис Капироси. Въпреки че тръгна от първа редица, Крис Вермюлен завърши едва осми, пред Марко Меландри, Ники Хейдън и Алекс Хофман.

В клас до 250 сс победител стана Алваро Баутиста, а при 125-кубиковите спечели Ектор Фаубел.