Теодор Кабакчиев зае 8-мо място в клас Gold след завършека на международното състезание Red Bull Romaniacs 2020, 17-тo издание на една от най-трудните хард ендуро надпревари в света.

В квалификациите пилотът завърши 10-ти, а първия ден отстъпи с позиция назад (11-ти), но успя да запази мястото си в топ 10 в генералното класиране с разлика – 1 час 36 минути и 50 секунди от първия в подреждането Греъм Джарвис (Великобритания) с Husqvarna (5 часа 14 минути 49 секунди).

Във втория ден световният ни шампион за младежи по Супер Ендуро финишира 8-ми, което му помогна да се придвижи с две позиции и в генералното класиране с изоставане от 2 часа 7 минути и 16 секунди от новия лидер в подреждането Мануел Летенбихлер (Германия). Състезателят с КТМ успя да изпревари с 2 минути и 18 секунди легендата Джарвис.

Последните два дни от състезанието Теодор задържа и завърши на 8-ма позиция, като остана на 4 часа 30 мин и 14 секунди от шампиона в състезанието, Мануел Летенбихлер. На второ място се класира британецът Греъм Джарвис, следван от испанеца Алфредо Гомес Кантеро.

Пълно класиране можете да видите тук.