През предстоящия уикенд на пистата „Серес“ в Гърция ще се проведат трети и четвърти кръг от BMU Road Racing Championship 2019. В него ще вземат участие и състезателите на Кида Моторспорт Милен Георгиев и Ангел Луканов, които се състезават съответно в клас SSP 600 и F 600. И двамата карат мотоциклети Yamaha.

Георгиев и Луканов стартираха сезона по отличен начин, като завършиха със страхотни резултати в първите два кръга, които също се проведоха на трасето в южната ни съседка.

Милен завоюва първо и второ място в отделните стартове след страхотни битки със състезателя от Гърция Димитрис Каракостас. Ангел Луканов завърши уикенда с девета и седма позиция, а в първото състезание успя да подобри личното си време на тази писта.

За предстоящите стартове и двамата ще разчитат на промени в мотора си. Милен Георгиев ще използва различно окачване на своята Yamaha.

източник: LAP.bg

„Моторът за трети и четвърти кръг си е почти същият, изключение прави окачването, което е сложено от стария ми мотор. За този уикенд в Серес имам смесени надежди. На сухо състезание искам да се боря за победа, а ако е мокро се надявам да подобря времето си за мокро каране и поне да стъпя на почетната стълбичка“, сподели Милен Георгиев преди старта на уикенда, цитиран от press-lap.bg.

Луканов ще разполага с различен мотор за предстоящите два кръга.

"След всички перипетии, все пак ще карам! В предстоящите два кръга ще съм с мотоциклет на заем, ще дам всичко от себе си да завърша и да взема точки за шампионата. Благодаря на всички за подкрепата", сподели Ангел Луканов.