Тази събота и неделя / 8,9 ноември/ ще се проведе най-старото състезание по мотокрос в света.

На мотополигона в град Бобошево за 58 поредна година ще участват най-добрите ни състезатели в различните класове, както и любители на мотокроса. Мото-съборът е изключително популярен в цяла България, като миналата година имаше над 5000 души край трасето.

Състезанията се провеждат от 1956 година досега без прекъсване, като през 2016 година ще бъде вписано и в книгата на рекордите на Гинес за най-старо мотоциклетно състезание в света.

„ Безспорно състезанията в Бобошево са изключителен празник за зрители и участници. Няма друго в целия свят , което да е без прекъсване 58 поредни години. Провеждането на тази надпревара е емблема пред света, както за страната ни, така и за добрата работа, която върши федерацията”, сподели президентът на БФМ Богдан Николов.

Със състезанията в Бобошево се слага край и на състезателната 2014 година, която беше изключително наситена със спортни прояви.

Очаква се над 70 участника да се включат в надпреварата и карат в класовете- 65сс.,85сс.,МХ2, МХ1 и МХ

Свободните тренировки започват в събота от 13.00 часа, а квалификациите и състезателните маншове ще бъдат в неделя сутринта. Официалното откриване на традиционния мотокрос е в неделния ден / 9 ноември/ от 10.10 часа.

Мотокрос - Бобошево

източник: Iliev Sport Agency