Световният шампион по мотоциклетизъм в клас MotoGP Фабио Куартараро (Франция) продължи договора си с "Ямаха" до края на 2024 година, с което сложи край на спекулациите за бъдещето си, съобщи Ройтерс.

"От "Ямаха" повярваха в мен от самото начало и това е нещо, което не мога да отхвърля с лекота. Все пак подновяването на договора ми беше голямо решение. Намирам се в отлична фаза на кариерата си и затова ми отне повече време, за да преценя всички възможности и да бъда сигурен, че предприемам най-доброто за мен", коментира 23-годишният Куартараро, който е лидер във временното класиране и през настоящата кампания.

Той записа шест победи и 14 класирания на подиума от началото на 2021 година досега, а през миналия сезон стана първият французин, който печели титлата в Кралския клас.

"Вярвам в проекта "Ямаха" в MotoGP. Мисля, че отборът е много мотивиран. Сега, след като вече е ясно, че продължаваме заедно, можем да се концентрираме напълно и изцяло върху остатъка от кампанията", каза още Куартараро.