Пилотът на Хонда в World Superbike Ники Хейдън е в критично състояние, след като бе ударен от кола, докато караше колело в провинция Римини, в северната част на Италия, съобщава Riminitoday.it.

Колата е ударила Хейдън, който се е блъснал в стъклото, а след това е паднал на асфалта. След това дойде линейка, която да откара 35-годишния пилот в най-близката болница. Американският пилот е карал колело заедно с група велосипедисти.

Състоянието на световния шампион в Moto GP от 2006 година е критично. Все пак Хейдън е стабилизиран и първоначално прехвърлен в медицинския център „Infermi“ в Римини.

СНИМКИ от мястото на инцидента може да видите ТУК!

Хейдън е претърпял множество тежки увреждания и наранявания на главата и гръдния кош.

30-годишният шофьор, който е блъснал пилотът е невредим.

По-късно Хейдън бе прехвърлен в болницата „Маурицио Буфалини“ в Чезена, за да бъде извършена хирургическата интервенция на черепа му.

Пилотът е в критично състояние и условията му не са се подобрили.

„Ник Хейдън е в критично състояние, което не се е подобрило. Пилотът е твърде слаб, за да бъде опериран“, се казва в изявлението на болницата „Маурицио Буфалини“ в италианския град Чезена.

Медицинският персонал на травматологичния център обяснява, че "най-сериозният проблем е черепният хематом". Той е настанен в интензивното отделение и е под постоянен лекарски контрол.