Много оспорвани, напрегнати и сигурни битки до самия финал очакват зрителите, които ще бъдат на пистата в Серес, Гърция този уикенд.

Предстоят последните два кръга от BMU European Road Championship 2017. 

11-ия кръг от календара ще е в събота, а финалния 12-и в неделния ден.  Над 90 пилота от България, Румъния, Турция, Гърция, Сърбия и Македония ще карат в различните класове, като битката за шампионската титла от сезона ще бъде решена именно на намиращата се на разстояние от 43 километра писта след  ГКПП Кулата.

В SP 125 равносметката след изминалите 10 кръга е следната: на върха с 213 точки е Жулиета Ленкова ( МСК Плевен, Априля), след нея Милен Георгиев (199 точки, Мотомания.БГ, Априля). Със сигурност няма лесно да се откаже от борбата и Християн Бузалковски (Македония, Априля), който има 186 точки и е с минимални, но съществуващи шансове дори за първото място в крайното класиране при определени ситуации в двата предстоящи кръга.

Още по – неясно преди Серес е и битката в SuperSport 600, където всеки един от първите трима може да стане шампион за 2017 година. Александър Георгиев (МСК Плевен, Хонда) води с 191 точки, пред Йонел Паскота (174 точки,Румъния, Ямаха) и Пламен Петров (162 точки, Троян мото клуб, Ямаха).

Феновете на мотоциклетния спорт ще видят завръщането на Ангел Караньотов отново на пистата, като той е със заявка за участие в SuperBike 1000. При най-бързите в този клас лидер в класирането е Роберт Мурешан (189 точки, Румъния, БМВ), но Димитър Митов (147 точки, Мото клуб Боляри, БМВ) и Мартин Чой ( БМВ Еко Рейсинг тим,БМВ) имат своите шансове , освен за победата в двата финални кръга, така и при стечение на обстаятелствата и за нещо повече .

Невероятно интересно се очертава и в Formula 600, където Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Хонда) и Али Ефе Йегин (Турция,Ямаха) имат по равен брой точки - 191. На третата позиция преди Серес е Тодор Меченски (ВиТек Рейсинг,Ямаха) с 142т.

Македонецът Слободан Ивцевски е на върха при Formula 1000 с 135 точки от началото на сезона. Втори с 120 е Петър Дианов (Мотомания.БГ, БМВ),а трети е Игор Спиров (93 точки,Македония, Априля).