Световният шампион в клас MotoGP Кейси Стоунър спечели първата победа за тима на Дукати на пистата „Асен”, след като триумфира в тазгодишното издание за Гран При на Холандия.

Австралиецът, който спечели втората си поредна победа след успеха на „Донингтън парк” през миналата седмица, бе най-бърз и след като стартира от пол-позишън, нямаше как да не спечели с най-добро време от 42:12.337 минути.

Големият губещ в днешния старт за Голямата награда на Холандия бе световния шампион от 2006 година Ники Хейдън, който само няколко метра преди финала се движеше втори, но за негово нещастие му свърши горивото и трябваше да приключи състезанието като четвърти.

Втори остана испанеца Дани Педроса на 11.310 секунди от Стоунър, а третата позиция зае Колин Едуардс на 17.125 секунди зад лидера.

Валентино Роси остана едва 11-ти, на 46.025 секунди зад пилота на Дукати, тъй като „Доктора” падна още в първата обиколка.

В генералното класиране в клас MotoGP вече води Дани Педроса със 171 точки, Роси е втори със 167 точки, а третата позиция заема Кейси Стоунър със 142 точки.